19 Şubat 2012 Pazar

Daha İleriye, En İyiye...

Öğrenci Temsilciler Konseyi'nin ve 18 Şubat Cumartesi günü yapılan rektör-öğrenci toplantısına katılan öğrencilerin önerileri doğrultusunda rektörümüzün aldığı kararlar:

1) Öğrenci kafeteryasında 2 TL olan öğrenci yemeginin fiyatı 1 TL olmuştur.

2) Bahar dönemi itibariyle,ihtiyacı olan,1600 öğrenciye burs verilecektir.Bu yardımdan yararlanabilmeniz için;rektörlükten alınacak olan formu doldurmanız gerekmektedir.Yemek bursuna başvuran arkadaşlarımızın burslarının verilmesine başlanmıştır.

3) Öğrenciler hem kendi aralarında hem de rektörlük arasında iletişimin kolaylaştırılması amacıyla -edu- uzantılı bir forum sitesi ve okulda olup biten her turlu yenilikten daha kolay haberdar olunması amacıyla "Hacettepe Bülteni" en yakın zamanda hayata geçirilecektir.

4) Değişecek olan T.C. Anayasasıyla ilgili fikirler Hacettepe Bülteninde tartışılacak ve üniversite senatosu tarafından değerlendirilecektir. Üniversitemizin hazırlayacağı ve nisan ayında T.B.M.M.'ye sunacağı anayasa taslağına öğrencilerinde birebir veya temilciler aracılığıyla katkıda bulunması sağlanacaktır.

5) Okulumuzda bulunan özel veya üniversite markalı kantinlerde satılan ürünlerin fiyatları rektörlük tarafından belirlenecektir ve kesinlikle bu fiyatların üzerine çıkılamayacaktır

6) Mayıs ayında yapılacak olan şenliklerde, alkollü ürün satışı yasaklanacaktır.

7) Hacettepe Üniversitesi öğrencileri ücretsiz olarak 360 saat ingilizce dersi alabileceklerdir.(Uzaktan eğitim sistemiyle-internet veya sabit bir ağ üzerinden)

8) Yemekhanemizdeki yemek kombinasyonları tekrardan değerlendirilecektir. Yemekhanemizde çıkan ızgara türü yemeklerin yanında soğuk içeceklerden verilecek.

9) Yemekhanelere televizyon konulması istenmiş şu anda karar verilme aşamasındadır.

10) Öğrenci evlerinden alınan aidata katkı payları ve aylık ücretleri makul koşullara taşınmaya çalışılacaktır.

11) Kampüs içi yada dışında taciz olayına karışan öğrencilere veya sivillere ağır yaptırımlar uygulanacaktır. Bununla ilgili maddeler,okulumuzunda üzerinde çalıştığı ve değişecek olan T.C. Anayasa taslağına konulacaktır.

12) Öğrenciler sunmak istedikleri bilimsel projeleri,kurulacak olan,"Proje Merkezine" sunabilecekler.

13) Erasmus ve Socrates programından farklı olarak,yurtdışında anlaşılan üniversitelerle öğrenci değişim programı uygulanacaktır.

14) Okulumuzda satışı yapılan tek çeşit içeceklerin ve yiyeceklerin çeşitleri arttırılacaktır. (Sadece Damla Su satımı yerine farklı marka suların satılması gibi)

15) Üniversitemiz öğrencilerinden vefat edenleri yaşatmak için isimlerinin verildiği anıtlar yapılacak.

16) Tüm topluluk uygun olan istedikleri her yerde (amfi, sınıf, salon, yeşil alan vs.) en geç 3 gün önceden etkinlik bilgisini vermek koşulu ile etkinlik gerçekleştirebilecekler. Açıklama: Önceden yapılan uygulamada dekanlık ve rektörlük izni gerekiyordu. Yeni kararla izin alınmasına gerek kalmayacak. Farklı etkinliklerin çakışmaması için en az 3 gün öncesinden haber verilmesi gerekmektedir.

17)Öğrenci evleri ve yurtlar arasındaki yaşam standartları farkı önümüzdeki yıldan itibaren birbirine çok yakın seviyeye ulaştırılacaktır.

18) En yakın zamanda İntörn ve Tıp Fakültesi sorunlarıyla ilgili dekanımız ve rektörümüzle birlikte genel katılımlı bir toplantı yapılacaktır.

REKTÖRÜMÜZE VE EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUZ.

Kaynak: Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer
Yazıyı toparlayıp hazırlayan: Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Temsilcisi Mustafa Şenol Akın
 
;