9 Şubat 2012 Perşembe

Dekan Adaylarını Belirleme Seçimi

Haber: Halit Bacı

Biliyorsunuz dekanlık seçimi pazartesi günü yapılacak. Bugün ise dekan adaylarımız sunumlarını yapıp projelerini anlattılar. Biz de bugünkü sunumlardan kısa bir özeti sizinle paylaşacağız.

Daha önceki senelerde ve yönetmeliğin verdiği yetki ile Rektör, Fakülte Dekanlığına aday olan isimler arasından üç ismi YÖK’e gönderiyordu. YÖK  de bu üç isimden birini seçmekteydi. Prof. Dr. Murat Tuncer döneminde ise artık dekanların seçimle belirleneceği gündeme geldi. Bugün sunumlar sonrasında rektörümüz Prof. Dr. Murat Tuncer kısa konuşmasında şunları belirtti: YÖK’e gönderilecek üç ismin belirlenmesinde bir nevi “eğilim yoklaması” yapılacak. Bu seçimde ise Öğretim Üyelerinin yanı sıra Öğrenci Temsilcileri ve Araştırma Görevlileri de oy kullanabilecek. Seçim ise oy kullanacak kişilerin 4 aday içerisinden 3 ismi belirtmesi ile gerçekleşecek.

Seçim şeklinin belli olması ile kafalarda pek çok yeni soru işareti oluştu. Salondaki bazı öğretim üyeleri ve adaylardan Prof. Dr. Sarp Saraç konuya ilişkin görüşlerini belirttiler. Seçimin gerçekten demokratik bir devrim olduğunu fakat seçim sisteminin bu demokratikliğe gölge düşürdüğünü ifade ettiler.


Prof. Dr. Murat Tuncer'in "Dekan olduktan sonra hastane-dekanlık arasındaki eğitim ikiliğine nasıl bir çözüm düşünüyorsunuz?" sorusuna en ilginç cevap Bülent Sivri’den geldi. Başhekimler veya hastane koordinatöründen birisi dekan yardımcısı olsun fikrini öneren Sivri, dekan yardımcılarının sayısının da 3’e çıkarılabileceğini söyledi.

Daha sonra Tıp Fakültesi Temsilcisi Mustafa Şenol Akın söz aldı. Konuşmasında ilk defa uygulanan seçimin oldukça iyi olduğunu ama bundan sonraki seçimlerde tüm öğrencilerin seçime katılması gerekliliğini vurguladı. Öğrenciler için ayrı sandık kurulması gerektiğini düşündüğünü söyledi. Göreve gelen dekanın da ilk önce otomasyon sistemi ve ders kaynakları sorununu çözmesini beklediğimizi vurguladı.

Temsilcilerimiz ve dekan adayları birlikte fotoğraf çekildiler:



Seçimle ilgili genel bilgileri verdikten sonra şimdi dekan adaylarımızı daha yakından inceleyelim;

Prof. Dr. Nüket Örnek Büken
1967 yılında Ankara’da doğdu.
İlk ve Orta öğrenimini Ankara’da tamamladı.
1991 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitirdi.
Aynı Fakülte’nin Tıp Tarihi ve Deontoloji bölümünden doktora (PhD) diplomasını 2000 yılında aldı.
2001- 2005 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Deontoloji – Tıp Etiği ve Tıp Tarihi Anabilim Dalı’nda öğretim görevlisi olarak çalıştı.
2004 – 2005 yılında Yale Üniversitesi’nde “Interdisipliner Bioethics Project” ve Yale Üniversitesi History of Medicine bölümünün etkinliklerine katıldı.
2005 tarihinde Doçent,
2010 yılında Profesör oldu.
Halen HÜTF Tıp Etiği ve Tıp Tarihi Anabilim Dalı’nda öğretim üyesi ve bölüm başkanı olarak görev yapmaktadır.
AÜ Kadın Çalışmaları Yüksek Lisans Öğrenciliğinde 2. Yılındadır.
HÜ Hayvan Etik Kurulu, HÜ Senato Etik Kurulu ve HÜ Bilimsel Araştırmalar Değerlendirme Komisyonu üyesidir.
Aynı zamanda UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Biyoetik İhtisas Komitesi üyesidir.
Dr. Nüket Örnek Büken’in başlıca akademik ilgi alanlarını ve çalışma konularını şunlar oluşturmaktadır: Klinik İlaç Araştırmalarının Etik Yönleri, Hasta ve Denek Hakları, Tıpta Kötü Uygulamalar, Araştırma Etiği, Tıp Etiği Eğitimi, Tıpta İletişim ve Hekim-Hasta İletişimi, Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Sorunları.
Evli ve 2 çocuk annesidir.

Prof. Dr. Gülsev Kale
1947 yılında doğdu .
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 1969’da mezun oldu.
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı’nda uzmanlık eğitimini 1973′te  tamamladı.
1980′de doçent,
1988′de profesör oldu.
1973′ten beri İhsan Doğramacı Çocuk Hastanesi Pediatrik Patoloji Ünitesi’nde çalışmaktadır.
2000 yılından itibaren Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanlığı görevini halen yürütmektedir.
Pediatrik patoloji ve nöromuskuler hastalıkların patolojisi ile ilgilenmektedir.

Prof. Dr. Sarp Saraç
1967  yılında Ankara’da doğdu.
İstanbul Kadıköy Anadolu Lisesi’ni 1985’te ve Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni 1991’de bitirdi.
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı’nda uzmanlık eğitimini 1996’da tamamladı.
2000’de doçent oldu.
2004 yılında “Malleus grip stapedektominin uzun dönem sonuçları” konusunda için Tubitak bursu ile Amerika Birleşik  Devletlerinin Boston şehrinde bulunan Massachusets Eye and Ear Infirmary kliniğinde çalıştı.
2006 yılında profesör oldu.
4 Sene boyunca Tıp Fakültesi Dekan Yardımcılığı görevini sürdürdü.
Tıp Fakültesi Dekanı olarak geçtiğimiz 1 yıllık süre zarfında görev aldı.
Kulak hastalıkları (otoskleroz, süreğen otit, baş dönmesi, çınlama, işitme azlığı, koklear implantasyon) özel ilgi alanlarıdır.

Prof.Dr. Bülent Sivri
1957 yılında İstanbul’da doğdu.
Ankara Fen Lisesi’nden 1975 yılında, Hacettepe Tıp Fakültesi’nden 1982 yılında mezun oldu.
1982-1984 yıllarında Mardin’de mecburi hizmet yaptı.
İç Hastalıkları uzmanlık eğitimini 1984-1989 yılları arasında Hacettepe Tıp Fakültesi’nde, yandal eğitimimi 1989-    1991 yılları arasında A.B.D Virginia Üniversitesi Gastroenteroloji Kliniğinde tamamladı.
Doçent ünvanını 1992 yılında aldı. 1996 yılında “European Science Exchange Programme (ESEP)”dan aldığım burs ile London University GI Science Research Unit’te “Visiting Professor” olarak çalıştı.
1998 yılında profesör olarak atandı.

http://www.tip.hacettepe.edu.tr/ adresinden adayların sunumları indirilebilip incelenebilir.
 
;