4 Şubat 2012 Cumartesi

Sayı:5|Mart 2011

Hiatus hernileri ve özefajitler dersi:
Reflün mü var? Ama her şeyi göze alıp güzel bir gece mi geçirdin, alkol mü aldın? Sonra eve geldin, geçirdiğin geceye lanet mi ediyorsun? Dert etme al bi “antiasit” keyfine bak
***
Beşiktaş -Fenerbahçe derbisinden sonra (sonucu hatırlamayanlar için 2-4 ) Gastro dersinde bir hocamız “Siz doktor olacaksınız. Ama hala aranızda futboldan konuşanlar var. 4-5 tane adam topa vuruyor bunu konuşuyorsunuz, anlamıyorum. Bize ne ki bundan. Sizin hastalardan, makalelerden konuşmanız lazım. Otobüste, dolmuşta bile bu hastalıkları düşüneceksiniz.”
***
Göğüs Hastalıkları dersinden: “Bizim için, hasta konuştuğu ve nefes aldığı sürece bir sorun yoktur.”
***
Kardiyoloji dersinden: “Hasta ani kardiyak ölüm yaşamışsa mutlaka anjiografi yapılmalıdır.
***
Endokrinoloji profesörü Tomris Hocadan beklenen açıklama: “Anlattığım yerlerden mi soracağım sanyorsunuz?”
***
Her zamanki gibi dersine geç kalan (40 dakika kadar) hocamız: “Bu dersi de hiçbir sene yetiştiremiyorum.”
***
Gastrit dersi hocamız tahlillerden bahsederken: “Bazen hasta geliyor, derdini anlatıyor anlatıyor, sonra çantasından poşeti çıkarıp ortaya koyuyor. İşte böyle hocam diye. Poşette ne mi var?
Gayta! Alışacaksınız bunlara…”
***
Sınıfta öğrenciler arasında geçen bir konuşma
Hocanın bronz tenini gören öğrenci: “Hoca solaryuma mı gitmiş?”
Cevap veren diğer öğrenci: “Ne? Hoca solaryuma mı girmiş?”
Ve diğer öğrenci: “Hoca soruları mı veriyormuş?”
***
Dönem 1 Halk Sağlığı dersinden: “Havalar çok soğuk olduğunda evsiz insanların ölüm oranı artıyor. Kişi gece soğukta yatıyor, sabah bir kalkıyor, ölmüş!”
***
Dönem 1 Biyokimya
Leyla Açan derse giriyor, başlıyor ders anlatmaya. Birkaç dakika sonra öğrencinin biri: “Hocam bu ders Leyla Hocanındı, siz kimsiniz?”
***
Dönem 3 Türkçe Amfi: 
Patolojiden bir hocamız derslerini gözlerini kapatarak anlatıyor. Bunun nedeni üstünde çok düşündük. İşte olası tablolar:
-Slaytlardan okumuyorum havası yapıyor olabilir.
-İnsanlarla göz göze gelme problemi olabilir.
-Gözümüze bakmak istemiyor, bizi kaile almak istemiyor olabilir.
-Gözünü alıyor olabiliriz.
-Uykusuz olabilir.
***
‎Gastroenteroloji dersi: “Sizce amipin hangi cinsi yapıyordur bu hastalığı? Dişisi mi, erkeği mi? Dişi diyenler el kaldırsın.” (Sınıfın çoğunluğu elini kaldırır.) “Eveeet anti-feminenleri öğrenmiş olduk. Amipin dişisi erkeği olmaz arkadaşlar.” :)
*** 
Hocamız bir konferans için Hindistan’a gidiyor, ordaki gezdiği yerlerden bahsediyor. Tac Mahal’in güzelliklerini anlattıktan sonra:
-O ortamda millet nasıl kitleler haline ölmüyor, anlamıyorum?
-Neden hocam?
-O kadar pislikte nasıl yaşar ki insan, herhalde pislikten bağışıklık kazanıyorlar.
***
Gastroenterolojiden bir hocamız anısını anlatıyor: “Bazen hastalardan idrarını yapıp getirmesini istiyoruz. Bir gün hastadan getirdiği idrarını göstermesini istedim. Hasta da kabı çıkardı çantasından, kap neredeyse boş gibiydi. Nerede idrar dedim. O da: ‘Hocam ayıp olur diye çok yapmadım.’ dedi.”
***
Kadın doğum dersi
Konu serviks(rahim ağzı) kanserleri
Hocamız : “HPV virüsü kadınlarda serviks kanserlerine yol açar. Erkeklerde önemli bir hastalık yapmaz. Bu virüs cinsel yolla da bulaşabilir. Kadınların enfekte olmasında erkek faktörü çok önemlidir. Erkeklerin çok gezmesi riski artırır. Mesela pilotlar, denizciler, kongreye giden profesörler…”(kahkahalar)
 
;